haccp stickerVoeding

Het voedingsbeleid van kinderopvang De Teddybeer is erop gericht dat ieder kind voldoende en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt. Dit voedingsbeleid is tot stand gekomen met inachtneming van de adviezen door het consultatiebureau en in overleg met de oudercommissie.

Naast een verantwoorde voeding draagt Kinderopvang De Teddybeer zorg voor een evenwichtig klimaat waarin verschillende maaltijden worden aangeboden. De wijze waarop maaltijden worden aangeboden dragen bij aan het stimuleren van sociale omgang en het aanleren van tafelmanieren.

Om de voedselveiligheid te borgen maken we gebruik van de HACCP. Dit is een voedsel veiligheidssysteem. Door hier mee te werken voorkomen wij dat de veiligheid van het eten in gevaar komt.

Allergieën en cultuur

Tijdens het intakegesprek wordt met ouder(s)/verzorger(s) afgestemd of er mogelijk sprake is van bepaalde allergieën. Tevens zal dit onderwerp gedurende de periode dat kinderen bij ons in de opvang zijn, continu onder onze aandacht zijn.

Is er sprake van een vegetarische- of biologische levenswijze dan wordt dit gerespecteerd. Ook respecteren wij speciale voedingswensen welke verband houden met geloofsovertuigingen of cultuur.

Tips voor gezonde traktaties: www.gezondtrakteren.nl