Ondernemingsraad rond

Inleiding

Ideeën over wat goed is voor de bedrijfsvoering ontstaan bij de medewerkers, gewoon op de werkvloer. Deze informatie is te vinden in alle lagen van de organisatie. De Ondernemingsraad maakt het makkelijker om al deze ideeën in goede banen te leiden, bijvoorbeeld tijdens het overleg met de bestuurder. De Ondernemingsraad van Kinderopvang De Teddybeer is in 2018 opgericht door de toenmalige leden van de personeelsvertegenwoordiging.

De Ondernemingsraad heeft momenteel de volgende bestuursleden:

Nicole

Sinds november 2018 ben ik werkzaam op locatie De Teddybeer en ik mag sinds december 2021 de OR vertegenwoordigen. Ik werk met veel plezier op de groep, maar ik merkte dat ik mezelf nog verder wilde ontwikkelen. Ik zag de OR dan ook als een mooie kans voor persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de belangen van het personeel in samenwerking met het MT. Dat er met de dingen die in de wandelgangen gedeeld worden ook daadwerkelijk iets gedaan kan worden. Ik hoop dat ik laagdrempeligheid uitstraal, zodat collega’s ook echt naar mij toe komen met vragen of punten waar zij tegenaan lopen. Verder vind ik het ook interessant om mee te denken in de bedrijfseconomische beslissingen. Iets wat geheel nieuw was voor mij en daardoor ook extra uitdaging biedt.

Marisa

Mijn naam is Marisa Verdonk. Ik werk al een lange tijd bij Duimelijntje en sinds juni 2011 valt deze locatie onder kinderopvang De teddybeer. Ik sta op Kleine beer een 0 tot 2 groep. Ik heb op alle locaties van de teddybeer al wel eens ingevallen en dus ook verschillende groepen gedraaid van baby's tot BSO. Ik ben in 2020 als lid verkozen voor de OR. Ik vervul, samen met andere OR-leden, de rol van secretaris waarbij ik hoofdzakelijk de agenda en notulen op me neem. Ik had me opgegeven omdat ik na al die jaren op de groep meer uitdaging zocht in mijn werk. Ook vond ik het belangrijk dat er van meerder locaties mensen in de OR kwamen omdat niet iedere locatie tegen dezelfde dingen aan loopt en collega's toch makkelijker naar een vaste collega die in de OR zit gaan als naar iemand van een andere locatie die ze misschien niet eens kennen. Ik merk dat mijn directe collega's mij als OR-lid weten prima te vinden en hoop dat ik ook voor andere collega's toegankelijk ben en ze een luisterend oor kan bieden en ze kan helpen als er verbeterpunten zijn. Dit kan zijn door tips te geven hoe ze hier zelf actie op kunnen nemen maar het kan ook het overleggen met de andere OR leden zijn. Ook vind ik het interessant wat de achterliggende gedachte is over beslissingen die het MT neemt. Mee mogen denken over protocollen en sparren over verbeterpunten. Als OR-lid ben je hier nauw bij betrokken. Soms zijn we adviserend maar vaak ook om instemming te geven. Als lid van de OR kan ik hier mijn mening laten horen maar vooral ook hoe andere PM’ers het zien. Zittingsduur Een OR-lid wordt voor de zittingsduur van 3 jaar verkozen. In principe eindigt de zitting van de gehele OR eindigt altijd op hetzelfde moment. Of een zitting eindigt als het OR-lid tussentijds uit dienst gaat of tussentijds zelf uit de OR gaat. Deze regels zullen bij de GOR precies hetzelfde zijn. Aftredende leden mogen zichzelf direct herkiesbaar stellen. Als het lid opnieuw verkozen wordt gaat er dus een nieuwe zitting van 3 in. Bij een tussentijdse verkiezing, zoals deze, is dit anders, het nieuwe lid maakt de lopende zitting mee af. De huidige OR is eind 2021 samengesteld de looptijd van 3 jaar is dus nog tot 2024.

Kelly

Mijn naam is Kelly en ik werk bij locatie Teddybeer. Ik zit in de OR omdat ik het een leuke uitdaging vind. Het in gesprek gaan met elkaar om te kijken wat er anders of beter kan. Dieper ingaan op verschillende onderwerpen. Het bezig zijn met je werkveld maar toch op een andere manier. Wil je dat de OR je ergens in ondersteunt of helpt? Laat het ons weten en we kijken wat we voor jou kunnen doen.

 

Lise

Ik ben Lise en werk sinds augustus 2020 bij De Teddybeer als medewerker kindplanning en medewerker HR.

We zijn een groeiend bedrijf wat altijd in beweging is en dat maakt het voor mij een onwijs leuke uitdaging om te kunnen meedenken aan een fijne werkomgeving voor al onze collega’s. Ik denk dat mijn lid van de OR echt een toevoeging zal zijn voor mijn ontwikkeling als HR medewerker. Maar ook zeker door mijn functie als planningsmedewerker denk ik dat ik met een ander lichtje op bepaalde vraagstukken kan schijnen. Ik hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren om van “onze Teddybeer” een nog fijnere werkplek te maken. 

Karen