Ondernemingsraad rond

Inleiding

Ideeën over wat goed is voor de bedrijfsvoering ontstaan bij de medewerkers, gewoon op de werkvloer. Deze informatie is te vinden in alle lagen van de organisatie. De Ondernemingsraad maakt het makkelijker om al deze ideeën in goede banen te leiden, bijvoorbeeld tijdens het overleg met de bestuurder. De Ondernemingsraad van Kinderopvang De Teddybeer is in 2018 opgericht door de toenmalige leden van de personeelsvertegenwoordiging.

De Ondernemingsraad heeft momenteel de volgende bestuursleden:

Nicole

Sinds november 2018 ben ik werkzaam op locatie De Teddybeer en ik mag sinds december 2021 de OR vertegenwoordigen. Ik werk met veel plezier op de groep, maar ik merkte dat ik mezelf nog verder wilde ontwikkelen. Ik zag de OR dan ook als een mooie kans voor persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de belangen van het personeel in samenwerking met het MT. Dat er met de dingen die in de wandelgangen gedeeld worden ook daadwerkelijk iets gedaan kan worden. Ik hoop dat ik laagdrempeligheid uitstraal, zodat collega’s ook echt naar mij toe komen met vragen of punten waar zij tegenaan lopen. Verder vind ik het ook interessant om mee te denken in de bedrijfseconomische beslissingen. Iets wat geheel nieuw was voor mij en daardoor ook extra uitdaging biedt.

Kelly

Mijn naam is Kelly en ik werk bij locatie Teddybeer. Ik zit in de OR omdat ik het een leuke uitdaging vind. Het in gesprek gaan met elkaar om te kijken wat er anders of beter kan. Dieper ingaan op verschillende onderwerpen. Het bezig zijn met je werkveld maar toch op een andere manier. Wil je dat de OR je ergens in ondersteunt of helpt? Laat het ons weten en we kijken wat we voor jou kunnen doen.

Mark

Ik ben momenteel werkzaam op de BSO als pedagogisch medewerker met onderdeel sport. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het vervoer van alle kinderen van de BSO. Ik sta dagelijks in contact met een taxi bedrijf en zorg dat alle kinderen worden weggebracht en na schooltijd weer opgehaald worden.

Mijn visie is dat we als er OR zijnde voor het personeel kunnen zijn. Als er geluiden vanuit het personeel komen dat wij als OR ervoor kunnen zorgen dat ze gehoord worden. Ook als er grote veranderingen binnen het bedrijf plaatsvinden zijn we hiervan op de hoogte en kunnen we hierop inspelen en er voor kunnen zorgen dat het altijd zo goed mogelijk voor het personeel is.

Ik denk dat ik sterk in mijn schoenen sta en al lang genoeg in de onderneming rondloop om te weten wat er allemaal speelt en gespeeld heeft. Ook heb ik zelf een duidelijke mening die ik ook altijd uitspreek.

Lise

Ik ben Lise en werk sinds augustus 2020 bij De Teddybeer als medewerker kindplanning en medewerker HR.

We zijn een groeiend bedrijf wat altijd in beweging is en dat maakt het voor mij een onwijs leuke uitdaging om te kunnen meedenken aan een fijne werkomgeving voor al onze collega’s. Ik denk dat mijn lid van de OR echt een toevoeging zal zijn voor mijn ontwikkeling als HR medewerker. Maar ook zeker door mijn functie als planningsmedewerker denk ik dat ik met een ander lichtje op bepaalde vraagstukken kan schijnen. Ik hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren om van “onze Teddybeer” een nog fijnere werkplek te maken. Ik vervul, samen met andere OR-leden, de rol van secretaris waarbij ik hoofdzakelijk de agenda en notulen op me neem.