hoofdfotobso

Kinderraad BSO de Krullevaar

Vanaf januari 2016 heeft BSO de Krullevaar een Kinderraad geïnstalleerd. Deze Kinderraad geeft de kinderen van de BSO een stem in diverse zaken zoals:
* algemene dagelijkse activiteiten;
* vakantie activiteiten;
* aanschaf nieuwe materialen;
* wensen van kinderen van de BSO.

De Kinderraad is niet zomaar een raad; de directie van Kinderopvang de Teddybeer zal hun advies zeer ter harte nemen. Wij zijn er trots op om in samenspraak met kinderen een fijne, veilige en pedagogische omgeving voor kinderen verder uit te bouwen. We vinden het belangrijk dat kinderen mee kunnen denken, mee kunnen praten en een klein beetje verantwoordelijkheid mee kunnen nemen met betrekking tot het reilen en zeilen op de BSO.

Vier keer per jaar vindt er een vergadering plaats. Hierbij zijn tevens aanwezig: een pedagogisch medewerker van de BSO, een lid van het MT en een notulist. Via de website en de nieuwsbrief worden de ouders op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen.

Leden

De Kinderraad bestaat uit een oneven aantal kinderen van de BSO in verschillende leeftijdsgroepen. Hieronder stellen de kinderen zich voor:

Robin
Ik ben 8 jaar oud en ik ga naar basisschool de Heerevelden. Wat ik verwacht van de Kinderraad: praten over de Teddybeer (BSO). Helaas kon ik niet bij de opening zijn omdat ik naar een kinderfeestje mocht. Van Mark heb ik een badge gekregen met mijn foto erop.

  

Noa

Noa

Ik ben 9 jaar oud en ik ga naar basisschool de Sporckt. Wat ik verwacht van de Kinderraad: praten over de Teddybeer en dingen mogen beslissen wat er gaat veranderen.
Wat ik van de opening vond: Ik vond het erg leuk en grappig.

RensRens
Ik ben 5 jaar oud en ga naar basisschool de Sporckt.
Wat ik verwacht van de Kinderraad: ik zal goed naar alle kinderen luisteren wat hun wensen zijn. Dan zal ik dit in de vergaderingen vertellen en ga ik er mijn best voor doen dat hier iets mee wordt gedaan. Wat vond ik van de opening: Het was super leuk dat Kingo er was. Ik vond het heel gaaf dat iedereen er bij was toen ik mijn badge kreeg.

 

 

AmyAmy
Ik ben 9 jaar oud en ga naar de Heerevelden. Wat verwacht ik van de Kinderraad: dat ik kan praten en zeggen wat ik anders wil bij de BSO. Wat vond ik van de opening: Ik vond het wel leuk maar ook een beetje spannend. Wel leuk dat ik zo’n badge heb gekregen.

 

AnjaliAnjali
Ik ben 9 jaar oud en ga naar basisschool de Wegwijzer. Wat verwacht ik van de Kinderraad: Dat ik kan zeggen wat er moet veranderen en dat er naar mij geluisterd wordt. Ook dat we bij de McDonald’s gaan vergaderen. Wat vond ik van de opening: Het was erg leuk en ik ben met Kingo op de foto geweest. En dat we een badge kregen was leuk.

 

 

DylanDylan
Ik ben 6 jaar oud en ga naar basisschool de Heerevelden. Wat ik verwacht van de kinderraad: Dat ik mag zeggen wat er moet komen op de BSO. En we gaan naar de McDonald’s. Wat vond je van de opening: Erg leuk. En we kregen een badge en Kingo was er.

 

Jenna meaJenna-Mae
Ik ben 6 jaar oud en ga naar basisschool de Sporckt. Wat verwacht ik van de Kinderraad: Ik vind het leuk omdat ik nieuwe ideeën mag bedenken voor op de groep. Of dat er bijvoorbeeld dingen weg mogen. De brievenbus vind ik handig omdat je daar ideetjes in kan doen.