SOfTwex

Gym met Puk 

gym lana SmallDe juffen hadden een leuke verrassing voor de kinderen. Na het tussendoortje met thee mochten we onze schoenen en jassen aan doen. Ooooooow wat spannend! Wat gaan we doen?? Puk kreeg ook zijn jas aan en daar gingen we op pad…..  We hoefden maar een klein stukje te lopen. We gingen namelijk naar de overkant van onze eigen groep, naar de Sporckt. Onze jassen en schoenen deden we uit en toen ging de deur open. Jaaaaaaaaa, we zijn in de gymzaal. Eerst gingen we Puk zoeken door het rode draadje te volgen. We moesten springen, klimmen, over de balk, onder de balk, er tussendoor. En, ja hoor daar was Puk! Toen alle kindjes geweest het rode draadje gevolgd hadden,  mochten we zelf gaan klimmen en klauteren in de gymzaal. Zelf ontdekken en samen met de juffen onze grenzen verleggen. Wat was dat leuk!! We kunnen niet wachten tot we weer gaan!!

Lees meer...

Sneeuwpret!!Sneeuwpret1De mensen die vandaag de weg op gingen vonden dit weer maar niks. Maar de kinderen die vandaag een studiedag hadden en gezellig bij de Bso mochten spelen zeker wel. Er lag Sneeuw!!! Dus naar buiten de sneeuw in. Dat ontaarde natuurlijk in een sneeuwballen gevecht waarbij Mark het moest ontgelden.

Helemaal onder de sneeuw werd besloten om een sneeuwpop te maken. Met behulp van een sneeuwschuiver werd er een hoop sneeuw verzameld en opgebouwd tot een echte sneeuwpop. De handen waren nu wel echt koud geworden, dus zijn we lekker binnen op gaan warmen bij de verwarming. Maar niet zonder nog even te poseren bij onze sneeuwpop Sharonneke

Lees meer...

Uk & Puk activiteitenUkenPukProgramma SmallWinnie de Poeh
Op de groep Winnie de Poeh zijn we op het moment erg druk bezig met de taal methode “Uk “& Puk”.
Dit wil zeggen spelenderwijs omgaan met taal. Op foto 1 is ons dagprogramma te zien. De kinderen kunnen dan op elk moment van de dag zien wat we gaan doen door middel van het plaatje.
Dit is voor de kinderen erg duidelijk. Als een activiteit op het plaatje afgelopen is, halen we het plaatje weg.
Op foto 2 staat een voorleesactiviteit. De kinderen zitten aan tafel en luisteren naar het verhaal. Ze mogen ook ingaan op het verhaal. Door middel van het verhaal kunnen de kinderen weer nieuwe woordjes leren. De nieuwe woordjes worden besproken met de kinderen. Zo worden de verhaaltjes nog aantrekkelijker gemaakt voor de kinderen. Op een speelse manier brengen we Puk tot leven!!

Lees meer...

Uitstapje bioscoop BSO 

Uitstapje bios BSO

In de kerstvakantie is het weer gezellig geweest bij BSO Krullevaar. We hebben gezellig geknutseld, spelletjes gedaan en lekkers gegeten bij de kerstlunch. Ook hebben we een uitstapje gemaakt naar de bios. Dat was ook echt een succes! Natuurlijk mogen we de sneeuw niet vergeten en hebben we heerlijk buiten gespeeld. De kinderen genoten er vol op van! Ook hebben we in de vakantie een nieuwe WII gekocht, speciaal voor de BSO-kinderen. We gebruiken deze alleen bij heel slecht weer en in vakanties. Wat een plezier hebben de kinderen hier van. Op naar de volgende vakantie!